Ervaring deelnemer

"Of de uitslag meeviel?
Ja en nee"

 

Simon Warmer zette alle excuses aan de kant en schreef zich in. "Ik heb wel gesport, hoor. Maar dan heb ik het over jaren geleden. Op een gegeven moment kwam de klad erin.
Geen tijd, en zo. En ik wilde eigenlijk al heel lang weer wat gaan doen. Maar voordat het zover is.... Toen kwam de Fysiofitheidscan en heb ik tegen mezelf gezegd: nou stel je het niet langer uit."

"Of de uitslag meeviel? Ja en nee. Mijn werk doe ik een groot deel van de dag zittend, in de auto of achter een bureau. En dan gaat je conditie harder achteruit dan je denkt. Dat viel tegen. Maar toen vertelde de fysiotherapeut wat ik er aan kan doen en dacht ik: 'mooi, da's prima vol te houden, en ik kan het ook nog eens zelf uitvoeren'. Met weinig inspanning ben je al behoorlijk gezond bezig."
"Wat ik heel goed vond aan het advies: ze houden rekening met je situatie. Ik bedoel, ik heb een tijdlang flinke klachten gehad. Zodat ik me beter koest kon houden, dacht ik. Wist ik veel, maar dat is dus juist vaak onverstandig. Met de goede begeleiding en adviezen kun je beter wel bewegen. Sporten ook, er kan nog steeds heel veel. En m'n klachten namen erdoor af."